Kissé ízléstelen a poszt címe, akárcsak az esemény, amiről most írni fogok. Tavaly októberben tüntetők dobálták meg a fidesz székházat kiszuperált számítógép alkatrészekkel. Sokan horribilis károkozásnak titulálták (na vajon melyik oldal), míg a többség radikálisabb fellépést szorgalmazott. Persze felmerült, hogy a régi vicc alapján, kormányunkat kínáljuk meg egy nagy adag trágyával.

A moldvai tüntetők ezt meg is tették! Vasárnap este nem kevesebb, mint három tonna fekáliát kentek szét a Moldovai Liberális Demokrata Párt (PLDM) székháza előtti lépcsősoron. Az akciót ketten, egy szippantyúskocsi segítségével vitték véghez. Habár a kivitelezés módját jobban átgondolhatták volna, nagyobb hatást elérve, ha a muníció jelentős részét nem a saját szélvédőjükre folyatják, de meg kell hagyni, hogy így is egy elég konkrét jelzést tettek a párt irányába. Ennek, és a többi, megjegyzem létszűmukban nem túl jelentős, pár ezres tüntetés nyomán a kormány igéretet tett, hogy utánanéznek az egészet kiváltó oknak. A tüntetők ugyanis azt nehezményezik, hogy a 2014-es választások előtt 3 moldvai bankból összesen 1.5 milliárd $ tűnt el.

Az elkövetőkről videófelvétel készült, és az eset után nem sokkal elfogták mindkettőjüket. Jelenleg nyomozás folyik ellenük.

És akkor íme, az akcióról készült felvétel:

 

Forrás: Mashable